0

Myndigheten och dess Manipulation

 
 

 

( Taget från en predikan av pastor Shearer 1995 )

 

item7This morgon kommer vi att undersöka Kristi tredje och sista vildmark frestelse . Så vänder mig till Luke 04:09 ...

Och han förde honom till Jerusalem och fick honom att stå på toppen av templet , och sade till honom , om du är Guds Son , så kasta dig ned härifrån ;

ty det är skrivet , kommer han att ge sina änglar befallning om dig att bevara dig ,

och , på sina händer som de kommer att bära dig upp , så att du slår din fot mot någon sten .

Och Jesus svarade och sade till honom: Det sägs , Du skall inte sätta Herren , din Gud, på prov .

Lukas 4:9-12

Det finns en röd tråd som väver sig igenom var och en av de tre frestelserna som beskrivs här i kapitel 4 . Alla tre , på något sätt , spegla frågan om makten . Visste du plockar upp på det?

antique0029The första frestelse behandlar inneboende kraft - den makt som var och en av oss besitter i kraft av en personlig egenskap - en talang , utbildning , skönhet , karisma , etc.

I fallet med Jesus , var det den inneboende kraften han ägde som Guds Son . I ditt fall ,

det kan vara fysisk styrka ;
det kan vara din charm ,
din intelligens ,
din vältalighet ,
din intelligens ,
din skönhet ,
din skicklighet -
vad som helst .
Men vad det än är , det är din personligen . Det är i sig ditt.

item4Intrinsic makt gör att vi kan ta saken i egna händer . Det är poängen med den första frestelsen : " Ta saken i egna händer , Jesus . Du har makten att lösa själv det dilemma som du möter . Du lider av akut hunger . Varför ? Det finns inget behov av det . Agera i din egen räkning . Gör det ! Du är på egen hand . Gud kommer inte att ge för dina behov . Han har haft över fyrtio dagar för att besluta om dina behov - och under den tiden har han inte . Det är dags att ta saken i egna händer . Vänd dessa stenar till bröd . Om du inte agerar , ingen annan kommer . "

Men all inneboende kraft måste vara i underkastelse till Guds auktoritet . Oavsett inneboende kraft du besitter - i form av talang , styrka , vältalighet , intelligens , utbildning , skönhet , eller personliga utstrålning - oavsett vad - det skall vara helt fram för Gud . Och detta påstående måste baseras på ditt förtroende för Guds godhet .

Profeten Habackuk sammanfattade den typ av förtroende som Gud kräver av sina söner och döttrar - den typ av förtroende som gör det möjligt för hans folk att helt lämna sina liv till honom

Även om fikonträdet inte får blomma , inte heller skall frukt vara i vinrankorna ; arbetsmarknaden av oliv ska misslyckas , och fälten skall ge något ( skörden ) ; flocken skall utrotas ur fållan , och det får inte finnas besättning på parkett :

Men jag kommer att glädjas i Herren , kommer jag glädje i min frälsnings Gud .

Herren Gud är min styrka , och han kommer att göra mina fötter som hindens fötter , och han kommer att göra mig att gå på mina höga platser .

Hab . 3:17-19

Det är den första frestelsen .

Den andra frestelsen handlar om makt som har tilldelats när myndigheten har skänkt . Här är kraften inte din inneboende ; Det hör inte till dig på grund av din egen personliga item5charisma eller talang ; den är din för att du har investerats med auktoritet - och att myndigheten är kopplad till en specifik " office " och kan inte skiljas från den . Det är institutionellt , inte personligt . Dessutom har det skänkt i syfte att åstadkomma ett specifikt moraliskt syfte . Och det syftet , som vi lärt oss i förra veckan från Psalm 82 , är alltid inriktad på att skydda de svaga och behövande . Kraften som har tilldelats tillsammans med auktoritet är tänkt att endast användas för att skydda och vaka över den drabbade och storm kastade - den föräldralöse och änkan , etc. Om den används för andra ändamål , är det missbruk ; Det får aldrig sökas för den härlighet som den oundvikligen medför eller för kontroll det ger .

Det är poängen med den andra frestelsen . " Är det kraft du vill , Jesus ? Här ska jag ge dig makt över alla riken på jorden - och med denna myndighet , har mer makt än någon människa någonsin besatt . Ja , det är sant att din far har lovat att ge dig samma grad av auktoritet ; men han kommer att bevilja det bara att verkställa sina egna moraliska syften ; och att Jesus kommer att sätta dig på en väg som leder oundvikligen till korset . Men om du tar den myndighet jag ge dig , är den makt det ger inte knuten till något moraliskt syfte . Här är det myndighet för den skull den makt det ger - myndighet för den skull ära det skänker och den kontroll det ger . Allt är ditt, Jesus , ta den . "

Det är den andra frestelsen .

Den tredje frestelsen , som de två första, handlar också om makt . Men det har lagt i en form som skickligt är förklädd . De två första är ganska enkel och direkt . Men poängen med denna sista frestelse är inte lätt att urskilja - och makt det ger är mycket subtil - den är påtaglig och verklig , men mycket subtila .

Här är frestelsen bygger på att exploatera den godhet och kärlek till Gud för att tvinga sin hand . Det är den makt som är ges genom manipulation och förförelse .

item6I påpekade förra veckan att ge vika för den andra frestelsen är en slags djävulsdyrkan . Det är poängen gjordes i Lukas 4:7-8 . Varje gång du använder den makt som myndigheten ger enbart i syfte att självtillfredsställelse - utan någon form av underliggande moralisk grund , det är en slags djävulsdyrkan . Därför att det är hur djävulen använder myndighet . Han använder det bara för sakens skull kontrollen det ger och ära den skänker . Det har aldrig styras och regleras av en underliggande moralisk grund. När du gör samma sak , du köper in i djävulens rike . Du gör dig själv en del av den. Och det är en slags djävulsdyrkan .

Ger vika för det tredje frestelse - att kapitulera för det - är ett slags trolldom - eftersom den andliga dynamik som ligger bakom all trolldom är manipulation av myndighet . Det är inte så att en häxa har någon makt själv , det är att hon är kompetent - eller så hon tror - att manipulera andliga varelser - varelser vars makt vida överstiger hennes talet. Hon är kompetent att utnyttja kraften som tillhör dem - eller så hon tror - för att säkra sina egna syften . Förresten , det är inte så subtila budskap som ingår i Star Wars-serien . Det är trolldom .

Låt oss läsa igen Lukas 4:9-11

Och han förde honom till Jerusalem och fick honom att stå på toppen av templet , och sade till honom , om du är Guds Son , så kasta dig ned härifrån ;

ty det är skrivet , kommer han att ge sina änglar befallning om dig att bevara dig ,

och , på sina händer som de kommer att bära dig upp , så att du slår din fot mot någon sten .

Lukas 4:9-11

Vad fan säger här är det : " OK , låt oss ta det från ditt perspektiv , Jesus . Gud älskar dig . Han är er Fader . Varför inte dra nytta av det faktum att han älskar dig . Utnyttja hans kärlek och hans godhet . Få honom att bevisa det . "

Men Jesus svarar:

... Du skall inte sätta Herren, din Gud, på prov .

Lukas 4:12

Jesu svar är i form av ett citat taget från Femte Moseboken - specifikt , kapitel 6 , vers 16 ...

Du skall inte sätta Herren, din Gud, på prov , som ni testat honom i Massa.

Mos . 06:16

Här Moses återkallar de upproriska klagomål av Israels barn vid Massa i Refidim - längs den västra gränsen av Sinaihalvön. Låt mig ange scenen för dig .

Det har varit inte mer än några månader - som mest - att Gud befriade Israel från Egypten . Under denna korta tid har Gud visade gång på gång sin kärlek , sin barmhärtighet , och överflödet av hans avsättning . Det råder inget tvivel om Guds godhet på den del av Israel . Israels barn har varit de direkta vittnen och mottagare av det .

Tio plågor slog Egypten - mirakel varje en - var och en som intygar att Guds kärlek till Israel och tillräcklighet hans avsättning för henne :

vattnet blev till blod
en epidemi av grodor ,
en epidemi av löss ,
en epidemi av flugor ,
sjuka djur ,
en epidemi av bölder ,
en plåga av hagel ,
en svärm gräshoppor ,
en epidemi av mörker ; och slutligen
död Egyptens förstfödda - med Israel skyddas av blod Påskalammet .
Inte mer än några månader sedan gjorde dessa mirakel inträffar - i vanlig syn för alla Israels barn .

item11Then , när Farao eftersträvas Israel för att föra henne åter i fångenskap , orsakade Gud vattnet i Röda havet för att rulla tillbaka på sig , så att Israel kunde gå över på ett säkert sätt , men Egyptens armé , förfölja Israels barn , förstördes när de skildes vatten kom brakande ner på den. Inte mer än några månader sedan hade detta mirakel inträffar - och , återigen , i vanlig syn för alla Israels barn .

Sedan, vid Marah , vände Gud det bittra vattnet sött - så att Israel skulle kunna mildra sin törst . Inte mer än några veckor sedan , inte månader , utan veckor , gjorde detta mirakel inträffar - och än en gång , i vanlig syn för alla Israels barn .

Sedan var det mirakel av manna och miraklet med vaktel - allt bevisar igen tillräcklighet och kärlek till Gud - och i fallet med vaktlar , hans tålamod . Inte mer än några veckor sedan - ja , flera dagar sedan - gjorde detta mirakel inträffar - igen , i vanlig syn för alla Israels barn .

Men nu Israel har kommit till Refidim - vid berget av Massah ; hon är trött . Men mest av allt , hon är törstig . Och återigen klagar hon . Och vi plocka upp berättelsen i Andra Mosebok 17:1-3

Och hela församlingen av Israels barn bröt upp från öknen Sin , efter sina resor , enligt Herrens befallning , och lägrade sig i Refidim : och det fanns inget vatten för folket att dricka .

Därför folket gjorde banna med Mose , och sade: Ge oss vatten som vi kan dricka . Och Mose sade till dem: Varför banna ni med mig ? varför gör ni fresta Herren ?

Och folket törstade dit för vatten ; och folket knorrade emot Mose och sade: Varför är det att du har fört oss upp ur Egypten , för att döda oss och våra barn och vår boskap med törst ?

Ex. 17:1-3

Här nu är lektionen : Gud har upprättat sitt beskydd över Israel . Han har mirakulöst levererat henne . Hans meritlista är bevisad . Han har inte misslyckats med att ge Israels alla behov . Och ändå , klagar Israel - att ifrågasätta hans godhet .

Observera särskilt Mosebok 17:02 - formuleringen där :

Därför folket gjorde banna med Mose , och sade: Ge oss vatten som vi kan dricka . Och Mose sade till dem: Varför banna ni med mig ? varför gör ni fresta Herren ?

Ex. 17:02

Ordet " fresta " förmedlar känslan av " att testa . " Och vad det betyder är " Varför , Israel , i ljuset av Guds väl dokumenterad godhet , du bad honom att bevisa för er igen att mycket godhet . Varför ringer du hans godhet i fråga? "

Men det finns något mer olycksbådande på jobbet här än att bara tvivla Gud . Tvivlet är säkert där. Men det finns mer . Och det är detta " mer " som vi är benägna att missa om vi inte ägna stor uppmärksamhet åt text .

. Vänd med mig tillbaka till Lukas 4 är Djävulen inte be Jesus här att tvivla på Guds kärlek och skydd ; faktiskt , han går ut i sitt sätt att påminna Jesus som Gud har lovat honom sin kärlek och skydd .

ty det är skrivet , kommer han att ge sina änglar befallning om dig att bevara dig ,

och , på sina händer som de kommer att bära dig upp , så att du slår din fot mot någon sten .

Lukas 4:10-11

Frågan här är inte tvekan ; inte, åtminstone enligt den text.

Satan har faktiskt tyder tvivel i den första frestelsen : " Bättre ta saken i händer , Jesus ; Gud har inte sänt kavalleriet - och din situation är mycket allvarlig " Hela syftet med den första frestelsen är tvivel - . Och efter att ha uppmanas tvivel , att få Jesus att agera på egen hand - förutom sin Fader - och i motstånd mot hans vilja .

Men det är inte vad som sker här . Återigen , mycket uppmärksam på själva texten . Djävulen går ut ur hans sätt här för att påminna Jesus om Guds kärlek och skydd . Och det är inte ett knep . Han tänker verkligen förmedla vad han säger . Och det är hela poängen . " Jesus , du har rätt. Gud är god . Han älskar dig . Han kommer inte låta dig falla till din död . Gå vidare och kasta dig ut höjdpunkten . Gud kommer att fånga dig . "

Vad fan gör här försöker få Jesus att utnyttja Guds kärlek och godhet - att böja Gud till sin egen vilja genom att tvinga Guds hand - baserad på Jesu synnerligen medveten om Faderns oändliga kärlek .

Mot bakgrund av detta , vända med mig igen till Mosebok 17 . Och hela passagen förvärvar en mycket mörkare och mer olycksbådande innebörd . Det är inte bara det att Israels barn tvivlar på Guds godhet ; det är att de försöker utnyttja den för att säkra sina egna syften . Vad , i huvudsak , de gör är detta : " Tog du med oss ut ur Egypten för att döda oss ? Och inte bara för oss , men våra små liksom ? Du säger att du inte gjorde det ? Jo , då , bevisa det . Ge oss vad vi vill ha . Bevisa det . "

Låt mig gå över denna punkt med dig igen ; eftersom det är så viktigt . Eftersom frestelsen , om sett i ljuset av detta , är proto - vilket innebär att vi är frestade oss med det hela tiden . Oftare än någon av oss kanske vill erkänna . Det är lite av en " häxa " i oss alla .

Så, låt oss gå igenom allt igen . Och följ mig noga :

Jesu svar till djävulen i fråga om den tredje frestelsen finns i Lukas 04:12 .

Och Jesus svarade och sade till honom: Det sägs , Du skall inte sätta Herren , din Gud, på prov .

Lukas 4:12

Det är tydligt av texten att hela poängen med den tredje frestelsen är att få Jesus att anta på Guds godhet - att få honom att utnyttja Guds kärlek för att säkra sina egna syften - vilka de än kan vara - det spelar ingen roll egentligen . Men Jesu svar sätts i form av ett citat taget från Femte Mosebok 06:16

Du skall inte sätta Herren, din Gud, på prov , som ni testat honom i Massa.

Mos . 06:16

... som tar oss tillbaka till den specifika händelsen som Moses återkallar här i Femte Mosebok 06:16 ; Det är en händelse som är inspelad i Andra Mosebok 17:1-3 . Och när Exodus 17:1-3 läses i ljuset av betydelsen Jesus ger det i Lukas 4:12 , det är gjutna i en helt ny skepnad . Det är inte bara tvivel som är i fråga i Andra Moseboken 17:1-3 , det finns mer . Det är manipulation som är i fråga . Israels barn egentligen inte tvivla Gud ; de är smädar Gud . " Bevisa din godhet ! Bevisa din godhet ! Bevisa din godhet ! "

Hela poängen med all deras klagan är att tvinga Guds hand .

Nu är vi ner till praktiska detaljer . Förra veckan , jag predikade på den moraliska logik som är tänkt att ligga bakom all auktoritet - som är tänkt att leda och styra den. Och jag påpekade hur denna definition ges i Psalm 82 . Där är Gud kallar styrande till svars . Och han varnar dem att använda sina befogenheter för att skydda de svaga och behövande . Eftersom all annan användning av auktoritet är kränkande - och saknar en moralisk grund .

Jag fortsatte med att påpeka att Efesierbrevet 5:22-33 Bygger på Psalm 82 : denna myndighet är inte bara till för att skydda de svaga och behövande , men att vårda och förhärliga dem som är dess motiv . Ni män , påpekade jag , ges myndighet för endast ett syfte : att presentera sina fruar i härlighet - precis som Kristus använder sin auktoritet för att presentera kyrkan i härlighet .

Efesierbrevet 5:22-33 , läst i ljuset av Psalm 82 , är tänkt att vara en varning till män , eller , för den delen , någon i auktoritet : använd din auktoritet som det är tänkt att användas ; och om du inte gör det , kommer jag först vädjar till dig att laga dina vägar , och , sedan, om min grunder går spårlöst förbi , jag ska ge dig över till dom .

Men det finns också en varning här för fruar också - och , för den delen , någon annan ämne legitimt att etablerad auktoritet . Vad skulle du göra , fruar , om du befunnit dig gift med en god människa? En man som använder sin auktoritet som det är tänkt att användas - för att skydda dig , vårda dig , och för att förhärliga dig? Vill du vila innehåll i detta faktum? Vill du aldrig mer klaga?

Vad händer om din man har förvärvat en dokumenterad historia av godhet? Kanske har han inte , men tänk om han har ? Kanske i det förflutna han varit kränkande . Men han har jobbat hårt för att bättra sig - att erkänna sina tidigare misslyckanden och att göra nödvändiga korrigeringar . Skulle du då erkänna hans godhet - och skicka vördnadsfullt till sin auktoritet ? Eller finns det mer för din klaga än bara hans påstådda maktmissbruk? Är den verkliga anledningen till att du klagar för att få din väg? Är kontrollera vad som verkligen fråga?

Precis som det är för mannen, så är det för hustrun. Control är ofta problemet.

Maken , investerade med auktoritet , är frestad att använda sin auktoritet till förmån för den makt det ger. I slutändan , vad han vill är att få som han vill.
Hustrun , som kallas att underkasta sig sin mans auktoritet , är frestad att klaga och mumla för saken av den makt det ger henne . Hon manipulerar sin man - bär ner honom och tvingar sin hand . I slutändan, vad hon vill, precis som hennes man , är att få henne långt.
Det är ingen skillnad mellan man och hustru : för både frågan är makt och känsla av kontroll det ger.

" Älskar du mig , älskling. Därefter bevisa det ! Bevisa det! Bevisa det ! Om du verkligen älskar mig, kära , du ger mig vad jag vill ! "

Och detta sker aven i håla del av- fruar vars Klass Klass Män Förening Förening harmoni , som  jag själva Verket Fatt en dokumenterad historia av godhet . Hala förekommer Inom församlingar lysdioder av Goda Guds Klass Klass Män Förening Förening som uppriktigt Soker Guds Vilja . Fortfarande klagomålen . Klagomålen AR Integrerade nämnden Nämnden för att- Föra missbruk Nämnden Nämnden Ljus - som  -, om- håla stamning, skulle gora de klagomål som legitim, man: att tvinga Mannen Eller prästens HANDEN - att- manipulera Honom- vilket gör klagomålen illegitim.

Och det är vad israeler lada gjorde i Vildmarken - Och vad Mose varnade specifikt dem mot någonsin Gora Igen i Femte Mosebok 06:16. Ddet är samma precis Samma Jesus Varning används nämnden att avvärja Djävulens angrepp i Lukas 04:12

Och Jesus svarade OCH Sade till Honom : boxar det Bottnar , Du skall Integrerade Satta Herren, Din Gud, på prov.

Lukas 04:12

VAD- Ar botemedlet nämnden Denna Tredje frestelse? Vördnad . Den myndighet i en god man - Med en dokumenterad historia av godhet - behöver Alltid vördnads. Det ar därför i Efesierbrevet 5:33, är fruar specifikt förmanade att " vördnad " Sina Man.

Ochen låt var och en av er , särskilt nämnden Att älska sin hustru som sig själv; Och hustrun sin att Synd man vördnad.

Ef . 05:33

Vördnad Haller oss från att manipulera någon i auktoritet. Det är Integre det att VI inte Kan Göra Våra önskningar och Begär Kända - Eller Lamna i ett - klagomål mot verkligt missbruk myndighet. Det är Integre det som -är i Fraga har. Det är att vi aldrig Bör använda vara berlocker Eller vad Andra Enheter kassorna i Melhus folke förfogande - särskilt klaga och porlande - att Böja en auktoritet i Var Egen Vilja.

Låt oss Ta Det kassorna Nivan av Kyrkan. Pastorer ges auktoritet i Kyrkan, Eller Hur? Naturligtvis . och åtminstone en del AV Denna myndighet ges i syfte att- Kalla Guds lada kassorna Konto - nämnden att påminna dem om den Höga moraliska de förväntas Bevis i deras liv - OCH sedan halla dem till det.

Ofta som Antar håla specifika Formen av tillrättavisning och KORRIGERING. Låt oss stalla Undan det FAKTUM att boxar boxar Det finns falla in skiva Aav pastorer som  verkligen missbrukar sin auktoritet - som använder sin auktoritet Integrerade nämnden att bevaka och Skydda Flocken , Man i Den Makt det Gerar - nämnden Kontroll och Ära det Ger dem. Det är Sant ; Klass Män Förening låt oss Sätta det åt Sidan nämnden ett Ögonblick.

Vad Händer om- Du är välsignad Med pastorer som. . .

Har en dokumenterad historia av moralisk Integritet
som är Kända nämnden Att vara bra
som  har Visat att de Kommer att Lägga Ned Sina Liv nämnden Flocken - och
som  integ använder sin auktoritet nämnden Kontroll och Ära det ger.
Innebär att meritlista Garanti nämnden attR de integre Kommer att bli måltavlor nämnden bittra klagomål ? Naturligtvis integre. Och varför? Eftersom poängen Med så manga klagomål ar Integrerade själva övergreppet , man manipulation .

Lat oss ta ett hypotetiskt fall - OCH DET AR Allt DET AR - hypotetisk . Låt oss Saga att någon i. . Församlingen Ar Helt Klart i behov AV KORRIGERING . Det är ingen tvekan om det - bade nämnden Sitt Eget Bästa till tills OCH för Det Goda i Församlingen som  Helhet. Sa, utövades Ar KORRIGERING som. Nästan oundvikligen uppstår porlande: " De pastorer var Nämnden Svår De pastorer var nämnden Svår Vi sadlade med Hårda och svära pastorer ... "

Klass Män Förening har är problemet  Vänd Med mig kassorna Hebreerbrevet 00:05 ...

Och ni har glömt håla uppmaning som talar till er som - mina Barn, Min son, förakta Integrerad du aga Herrens, Eller svimma När är tillrättavisade av Honom :

Ty håla Herren Älskade Han tuktar och gisslar var son som  - Han FAR .

Heb . 12:5-6

Hoppa ner till :

Nu aga nämnden Nämnden för närvarande verkar Vara glad , Utan till sorg ; Klass Män Förening efteråt Gerar håla fredliga rättfärdighetens frukt kassorna DEM SOM AR fostrade därmed .

Heb . 12:11

Dar Ar det: oavsett hur håla KORRIGERING som utövas, Det Kommer Integre att bli glad; håla är Svår. För Den Personen som - rättas, Ar det troligt att- Verka Hård och Svår - oavsett avsett ändamål - oavsett hur Noga Det är som som tillämpas. Det är vad - Guds Ord själv deklarerar .

Och att manga i Församlingen, Kommer det också att- visum Hård och Svår - Jaguaren synnerhet Alla som växte Upp som -lada i Ett missbruk faller - Eller som sedan det har varit utsatt nämnden Nämnden för kränkande auktoriteter . och Kyrkan fylls meren och meren Med pers som har Värit sa missbrukas - eftersom håla moraliska Grunden nämnden det Amerikanska samhället harmoni urholkats SÅ fruktansvärt .

Porlande uppstår. Klagomål trycks. Det är Integre SÅ att korrigeringen Integre behövdes. Det är svårighetsgraden! Det är de Hårda! Klass Män Förening dessa klagomål, När håla riktas mot pastorer med en dokumenterad historia av godhet, Ar manipulativa natur.

Och vad som  vunnits Genomet Den? Om klagomål och porlande uppnå Sina Dolda syftet OCHj därmed tillrättavisning och KORRIGERING upphör, Då Flocken utsätts nämnden glupande Ulvar. Vägen Ar Öppen nämnden Djävulen att förstöra Hela Församlingen .

Lyd dem som har fått Makt över Gåva, Och skicka in er själva, ty de ser nämnden Nämnden för eran Sjalar, eftersom de som - maste ge kontot, Att de kan- gora det med Glädje och integ Med sorg: nämnden det är olönsamt nämnden Gåva .

Heb . 13:17

Varför är det olönsamt ? Eftersom avsaknaden av korrigerings utsätter församlingen till fruktansvärda fara .

Jag är mycket tacksam för en församling så bra som denna . Det är en ära för mig att tjäna dig . Men vi gör klokt i att ägna stor uppmärksamhet åt den lektion som är införlivad här i Lukas 4:9-12 .

Vi lever i de sista dagarna . Själva grunden i kyrkan urholkas . Och varför ? Eftersom moral kompromiss flödar över. Pastorer , nu mer än någonsin , måste vara på sin vakt - stående klocka . Om dessa pastorer har , i stort , är det en dokumenterad historia av godhet och integritet viktigt att du stöder dem när de kommer med korrigering . Det är viktigt att deras auktoritet är vördade .

Kommer Gud använder oss mäktigt ? Så mycket beror på om vi lär oss att vörda myndighet - i hemmet ; i kyrkan ; och på jobbet. Så mycket beror på om vi motstå frestelsen att manipulera myndighet - för att tvinga händerna på dem som har auktoritet . Och att frestelsen är nästan oemotståndlig idag . Det är genomgripande . Det har arbetat sig in i alla vinklar och vrår av vår kultur . Vi har odlat en mind - set av misstänksamhet och misstro . Det är en sällsynt människa nuförtiden som vördar myndighet . Och detta faktum är mycket farligare än du kan föreställa dig !

Vi är inte snabba att ge fälla - antingen till våra män - eller till våra pastorer - eller till våra arbetsgivare . Det är alltid : Bevisa det ! Bevisa det ! Bevisa det ! Och så är auktoritet undermineras - och våra hem , våra kyrkor , och våra jobb - även vår nation - är kvar utsätts för vargarna . Må Gud hjälpa oss .

Jag kommer att be dig i morse för att engagera er att vörda myndighet - särskilt auktoritet personer som har en dokumenterad historia av moralisk integritet och godhet . Oavsett om det är din man - eller dina pastorer - eller din arbetsgivare - vem det kan vara . Utan sinnen och hjärtan som vördar myndighet , vi är oförmögna att effektivt andlig krigföring .

källa Bible Studies

pastorer åhörare nätverk

 

**********

http://pastorshearer.net/Bible%20Studies/index.html

 

 

Kommentera här: